Notícies, crítiques, reportatges i llistes de pel·lícules

Notícies, crítiques, reportatges i llistes de pel·lícules

es

Llums de la ciutat: El cinema espanyol ara + mostra els cineastes espanyols

Llums de la ciutat: El cinema espanyol ara + mostra els cineastes espanyols

Mare, de Rodrigo Sorogoyen, disponible en streaming fins al 22 d’abril, és la primera de les tres pel·lícules presentades.

Mare és una pel·lícula complexa però lenta, que permet al públic reflexionar sobre les relacions que la componen mentre gaudeix de la seva bella fotografia i el seu entorn. És la primera de les tres pel·lícules presentades a Spanish Cinema Now+, un projecte de l’AFI Silver Theatre and Cultural Center i l’Oficina Cultural de l’Ambaixada d’Espanya. L’ambaixada treballa per connectar el públic nord-americà amb l’art espanyol; aquesta col·lecció pretén mostrar els “autors consagrats i els cineastes emergents” d’Espanya.

El director de Mare, Rodrigo Sorogoyen, és ben conegut al panorama cinematogràfic espanyol, ja que ha guanyat tres dels premis Goya anuals d’Espanya.

Va saltar a la fama internacional amb el curtmetratge Mare, nominat a l’Oscar el 2017, que és essencialment el pròleg del seu llargmetratge homònim del 2019. Mare demostra la capacitat de Sorogoyen per crear una relació única, reflexiva i prou incòmoda entre una dona adulta que lluita contra la pèrdua i un adolescent rebel.

Curiosament, es desenvolupa gairebé del tot a França, però l’origen espanyol de la protagonista reforça la seva “otria” i proporciona un vincle amb el tràgic succés del passat que dóna forma a la narració. Les altres dues pel·lícules de Spanish Cinema Now + també aborden temes com el perdó, els passats inquietants i les difícils relacions entre pares i fills, entre persones sense pretensions: El foc vindrà segueix un home que torna de la presó per un incendi provocat a seu poble natal, mentre que La filla del lladre estudia els personatges d’una família espanyola de classe treballadora.

El cicle de pel·lícules està disponible a afisilver.afi.com i spainculture.us fins al 30 de maig. Mare està disponible fins al 22 d’abril. $12.

Categories:
es
You Might Also Like

Leave A Reply